Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Woensdag 9 september: Trompet vanaf de toren!

Op woensdagavond 9 september was het carillon van Zeewolde te horen in combinatie met piano en trompet!
All-round musicus Boudewijn Zwart bespeelde dit keer opnieuw de digitaal versterkte piano, terwijl de Nijkerkse beiaardier Wim Ruitenbeek plaatsnam achter de beiaard. Vanaf de torentrans blies de bekende trompettist Rudolf Weges hoog van de toren. 
Dit concert was afsluiter van de serie zomeravondconcerten die de vereniging dit jaar organiseerde ter vervanging van het Havenconcert. Dat laatste kon i.v.m. corona-maatregelen niet door gaan. 

Het concert begon om 19.30 uur.

Over de muzikanten

All-Round musicus Boudewijn Zwart is als beiaardier van Zeewolde wekelijks te horen tijdens de carillonbespelingen op vrijdagmiddag. Luisteraars kunnen voor deze wekelijkse bespelingen verzoeknummers indienen via [email protected] (graag vermelden dat het gaat om de bespeling in Zeewolde). 

Beiaardier Wim Ruitenbeek werkte als docent muziek op het Groenhorst te Nijkerk. Inmiddels is hij vooral  werkzaam als stadsbeiaardier van o.a. Harderwijk, Hilversum, Nijkerk, Tiel en Velsen. Tevens is hij vaste beiaardier van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn (Vleuterweide).     

Trompettist Rudolf Weges speelde in diverse orkesten en als solist, maakte tournees door Europa, Canada en Nieuw Zeeland en speelde van barok tot symfonie orkest, van Egerland tot bigband, tot pop, jazz en funk. Hij was 5 jaar solo trompettist bij een militaire beroepskapel. Momenteel speelt hij in diverse ensembles, is dirigent van de Eper Bloaskapel en docent in Utrecht en Dronten.      

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Woensdag 9 september: Trompet vanaf de toren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven