Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Woensdag 5 augustus: Zomeravondconcert Piano & Carillon

Zeewolde Woensdagavond 5 augustus was vader en dochterduo ‘Black en Beauty’ te beluisteren vanuit de toren in Open Haven. Vanaf 19.30 uur was het carillon te beluisteren in samenspel met digitaal versterkte piano.


Dit zomeravondconcert werd de inwoners van Zeewolde aangeboden ter vervanging voor het Havenconcert dat i.v.m. de corona-maatregelen niet kon plaatsvinden. Het concert werd uitgevoerd door Lydia Zwart op carillon en haar vader Boudewijn op digitaal versterkte piano. Vanaf het plein waren de muzikanten te zien via het raam van de beiaardcabine. 
Iedereen die komt luisteren werd gevraagd zelf de nodige afstandsmaatregelen in acht te nemen. 

Voorafgaand aan het concert speelden Boudewijn en Lydia enkele mini-concerten voor bewoners van zorgcentrum ‘de Coloriet’. Met hun reizende Bell Theater willen ze bewoners op deze manier een glimlach bezorgen in deze voor hen ook moeilijke tijden.

Boudewijn Zwart is als beiaardier van Zeewolde wekelijks te horen tijdens de carillonbespelingen op vrijdagmiddag. Luisteraars kunnen voor deze wekelijkse bespelingen verzoeknummers indienen via [email protected] (graag vermelden dat het gaat om de bespeling in Zeewolde). 

Lydia Zwart is behalve poppenspeelster en buikspreekster ook werkzaam als ‘kamerbeiaardier’: met haar verrijdbare kamerbeiaard trekt ze rond door Nederland om mensen van dichtbij in aanraking te brengen met het instrument. Speciaal voor schoolklassen ontwikkelde ze educatieve programma’s als ‘beiaard(ier) in de klas’ en ‘Bellen en het Beest’. Samen met haar vader vormt ze beiaardduo ‘Black & Beauty’, dat als missie heeft carillonmuziek op een verfrissende manier aan te bieden. Sinds kort lanceerde ze met haar man de website www.belltheater.nl.
Meer informatie over Lydia en haar werkzaamheden is te vinden op www.lydiazwart.nl

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Woensdag 5 augustus: Zomeravondconcert Piano & Carillon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven