Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Percussie en klokken tijdens Havenconcert 2013

Zaterdag 31 augustus vormde de Aanloophaven bij muziektent Belvédère  opnieuw het decor voor het traditionele Havenconcert dat jaarlijks georganiseerd wordt door de vereniging ‘Vrienden van het Carillon Zeewolde’.

Het rijdend carillon van Boudewijn Zwart was deze avond te horen in samenspel met de 18 slagwerkers van Groupe Percussions de Tournai uit Frankrijk.  Dit internationaal beroemde ensemble had een afwisselend licht-klassiek programma, met hier en daar een verwijzing naar hedendaagse populaire muziek. Het gezelschap bestond uit bespelers van marimba’s, vibrafoons, bekkens, pauken en allerhande slagwerk.Groupe de percussions Tournai

Als contrast met de luidruchtige slagwerkers, speelde beiaardier Boudewijn Zwart ook samen met de jonge en talentvolle accordeonist Vincent van Amsterdam. Beide musici zullen lieten horen dat hun instrumenten niet alleen geschikt zijn voor traditionele volksmuziek, maar ook voor hedendaagse muziek. Dit bleek o.a. uit de vertolking van enkele bekende Metamorphoses van de Amerikaanse componist Philip Glass, een populair eigentijdse compositie die op dit moment bovenaan de meest verkochte cd’s in de klassieke vakhandel staat.

Vincent van Amsterdam - fotograaf Julie Verlinden

Het concert, dat begon om 21.00 uur, trok zeer veel publiek van alle leeftijden.

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Percussie en klokken tijdens Havenconcert 2013

Eén gedachte over “Percussie en klokken tijdens Havenconcert 2013

  1. Vanavond weer genoten van het Havenconcert 2013.
    Het is de vereniging weer gelukt een erg leuk afwisselend programma te bieden met geweldige solist op de accordeon en het percussie-ensemble uit Tournai.
    Wij kijken nu al weer uit naar het Voorjaarsconcert 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven