Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Openluchtconcert AMVZ

Zaterdag 10 juni van 13.30 -16.00 uur.
In plaats van het Havenconcert treedt onze beiaardier Boudewijn Zwart dit jaar op tijdens het openluchtconcert dat de Algemene Muziekvereniging Zeewolde (AMVZ) aanstaande zaterdagmiddag 10 juni organiseert op het Kerkplein.
U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn!

De middag gaat om 13.30 uur van start met het carillon vanuit de kerktoren.
Beiaardier Boudewijn Zwart neemt het eerste half uur voor zijn rekening en neemt de luisteraar mee in aloude en bekende klanken. Vervolgens neemt de AMVZ het stokje over onder leiding van dirigent Marten Miedema. Zij spelen een afwisseling van lichte muziek, een vrolijke mars, en ook het muziekstuk ‘Around the Whisky Jar’ komt voorbij.

Maar niet alleen de beiaardier en fanfare van Zeewolde treden op. Ook het Friese orkest ‘Nij Libben’ uit Witmarsum onder leiding van Andries Kramer, is uitgenodigd om dit buitenconcert muzikaal in te kleuren. Eerder beleefde AMVZ in het Friese plaatsje Pingjum een repetitieweekend. Zij waren uitgenodigd door Nij Libben voor een gezamenlijk concert. Dat verliep zo leuk dat het orkest nu naar de Flevopolder komt. Leuk detail daarbij is dat dirigent Marten Miedema van AMVZ als klein jongetje is gestart in dit orkest en tevens dirigent is geweest van deze Friese fanfare.

Beide orkesten wisselen elkaar af tijdens het openluchtconcert, dat rond 16.00 uur wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden. Hierbij zal Boudewijn Zwart op het carillon meespelen.

Kortom: een aanrader voor iedereen die zin heeft in het voelen van de zon op de wangen, de frisse wind door de haren, gedragen door een afwisseling van muzikale klanken.
Meer informatie is te vinden op: www.amvz.net

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Openluchtconcert AMVZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven