Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Australische beiaardier in Zeewolde

ZOMERCONCERT | Vrijdagavond 28 juli speelde de Australische beiaardier Thomas Laue op het carillon van Open Haven. Hij werd op de piano begeleid door Boudewijn Zwart.

Het weekend ervoor waren Thomas en Boudewijn allebei nog te horen op het carillon van Barcelona. Een muzikale klik deed hen besluiten gezamenlijk in Zeewolde op te treden. Thomas Laue is op dit moment op tournee door Europa. Naast Spanje treedt hij ook op in Frankrijk en België. Hij kon nog net een gaatje in zijn drukke concertschema vinden om naar Zeewolde te komen. De vereniging ‘Vrienden van het carillon Zeewolde’ is heel blij met dit spontane bezoek. Thomas Laue is muziekdocent aan de Australian National University en beiaardier van het National Carillon in Canberra. Hij studeerde aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denijn’ te Mechelen en won de derde prijs tijdens de Internationale Beiaardwedstrijd ‘Koningin Fabiola’ 2014. Hij heeft diverse premières uitgevoerd van composities die speciaal voor beiaard gecomponeerd zijn. In 2020 begon hij een ambitieus project om 50 nieuwe composities voor beiaard -PLUS te laten schrijven door internationaal bekende componisten.

Het concert in Zeewolde was ondanks het regenachtige weer luchtig en zomers van karakter. Op het programma stonden bekende songs zoals ‘Summertime’ en ‘Zomer in Zeeland (Zeewolde)’. 

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Australische beiaardier in Zeewolde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven