Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Havenconcert 2018

Zaterdagavond 16 juni 2018 om 20.00 uur – Open Haven Zeewolde

Sopraan Marjolein Kolkert

Wie nooit eens iets anders probeert, blijft maar steken in oude patronen… Daarom heeft de vereniging bij wijze van proef dit jaar de datum van het Havenconcert vervroegd.
Het vertrouwde Havenconcert werd dit jaar al voor de twintigste keer georganiseerd, niet op de laatste zaterdag van de maand augustus, maar op zaterdag 16 juni. De aanvangstijd was ook een uur eerder dan gebruikelijk, namelijk 20.00 uur.

Tijdens deze twintigste editie van het Havenconcert waren opnieuw bijzondere instrumentcombinaties te horen.
Ster-artieste van de avond was de jonge talentvolle zangeres Marjolein Kolkert. Haar sprankelend lichte sopraanstem en flexibele hoogte zijn bij uitstek geschikt voor oude muziek, klassieke muziek en operette. Zij zong onder andere de beroemde aria ‘De Koningin van de Nacht’ uit de opera ‘Die Zauberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart.

Daarnaast trad blokfluitiste Johanneke de Wit op. Johanneke liet horen dat er met een blokfluit heel wat meer kan dan men van de lagere school gewend is. Fluitspel op het hoogste niveau!

Een heel nieuw instrument dat tijdens het Havenconcert te horen was is het Kistorgel van all-round musicus Gerard de Wit. Dit kistorgel is een éénklaviers draagbaar kerkorgel met houten pijpen. Gerard de Wit legt zich toe op het uitvoeren van barokmuziek en weet daar door zijn enthousiasme een enorme ‘schwung’ aan te geven. Hij wordt niet voor niets ‘de jonge Ton Koopman’ genoemd.

Gastheer van deze avond was als altijd beiaardier Boudewijn Zwart die naast de piano ook speelde op het rijdende Concert Carillon met 50 bronzen klokken.

Zoals gebruikelijk werd er ook een ludieke instrumentencombinatie ten gehore gebracht. Dit jaar mocht Zeewolde rekenen op medewerking van vijf koperblazers van het Nederlands Torenmuziek Ensemble.

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Havenconcert 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven