Havenconcert 2017 Groot Succes

Ruim 300 mensen genoten zaterdagavond 26 augustus van prachtig weer, mooie muziek en sfeervolle verlichting tijdens het Havenconcert aan de aanloophaven van Zeewolde.

Tijdens deze 19e editie van het Havenconcert waren opnieuw bijzondere instrumentcombinaties te horen.  Beiaardduo ‘Black & Beauty’, bestaande uit beiaardiers Boudewijn en Lydia Zwart, speelden enkele muziekwerken op piano en beiaard. Soliste van de avond was  Henske Bakker die het publiek wist te betoveren met haar virtuoze panfluitspel. Speciale gasten waren Les Carillonneurs, een bijzondere groep straatmuzikanten uit Frankrijk die het publiek mee terug namen naar de Middeleeuwen. En alsof dat nog niet gevarieerd genoeg was kwam aan het einde van de avond tot grote verrassing van het publiek watermuzikant Reinier Sijpkens met zijn verlichte muziekboot ‘De Notedop’ de haven binnenvaren om vanuit het water zijn enthousiasmerende klanken te laten horen. Na afloop volgde zelfs een spontane jamsessie met de Franse muzikanten.

Niet alleen vanaf de kade genoten mensen van het concert; ook vanaf het water luisterden mensen op hun bootjes van de kleurrijke muziek. Omwonenden droegen bij aan de sfeer door kaarsen en sfeerlampjes en de omliggende terrassen zaten overvol.

De Vereniging Vrienden van het Carillon is speciale dank verschuldigd aan restaurant The Lux die toilet- en kleedruimte beschikbaar stelde voor de muzikanten.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Agenda, Archief, Home. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*  •  

    beiaardklavier