Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Havenconcert 2016 verstoord door onweer

Het 18e Havenconcert dat op zaterdag 27 augustus in Zeewolde plaatsvond werd ruw verstoord door een hevige onweersbui. Hoewel het programma een kwartier eerder begon om het slechte weer voor te zijn, moest het toch al op de helft worden afgebroken wegens hevige regenval. 

Slagwerker Niek Kleinjan (rechts) zag zijn Marimba in diggelen liggen na een hevige windhoos tijdens het Havenconcert 2016.
Slagwerker Niek Kleinjan (rechts) zag zijn Marimba in diggelen liggen na een hevige windhoos tijdens het Havenconcert 2016.

In plaats van het rijdende carillon met 50 bronzen klokken had beiaardier Boudewijn Zwart dit jaar zijn studieklavier meegenomen. Achteraf maar goed, want voordat de instrumenten opgeruimd konden worden trok er een hevige windhoos over de concertlocatie heen. Dit had enkele snijwonden voor Marimbaspeler KleinJan tot gevolg, die juist zijn Marimba wilde beschermen tegen de regen en het instrument plotseling in diggelen zag liggen toen een lichtmast door de wind op zijn instrument kwam te liggen. Het beiaardstudieklavier heeft de klap opgevangen, anders had hij het gevaarte van 300 kg vermoedelijk op zijn hoofd kunnen krijgen en had het veel erger kunnen aflopen. Zowel de marimba, het beiaardstudieklavier als materieel van de licht- en geluidsmannen liepen flinke schade op in de storm.

Ondanks deze teleurstellende afloop begon het concert met verrassend veel enthousiaste toeschouwers en prachtige sfeerverlichting van omwonenden en luisteraars in bootjes. Geluid en licht werden geregeld door Henk Schep en Roelof van den Ouden uit Schoonhoven.
Het programma was dit jaar zeer afwisselend en vol verrassingen, dat weer eens afrekende met alle clichés dat klassieke muziek saai, afgezaagd, achterhaald en oubollig zou zijn. Te horen waren o.a. Saxofoonkwartet ‘ Met Maten’, gitaarduo De Bruijn & Visser uit regio Zeewolde, David van Amstel op Zingende Zaag en het bijzondere Muziekduo Wolfs-Klein Jan.
De vereniging hoopt volgend jaar op een succesvolle herhaling van het programma.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Havenconcert 2016 verstoord door onweer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven