Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Najaarsconcert met Cello & Piano vanuit de toren!

Ondanks de opnieuw aangescherpte coronamaatregelen konden we inwoners van Zeewolde op woensdagavond 14 oktober toch een mooi muzikaal najaarsconcert aanbieden! Niet vanuit een zaal, maar vanuit het torentje van Open Haven.

Beiaardier Boudewijn Zwart, celliste Judith Groen en pianist Orestis Dimitriadis

Na een zomer vol bijzondere torenconcerten, waarbij niet alleen klokken maar ook piano en trompet vanuit de toren te horen waren, klonk het carillon tijdens het Najaarsconcert samen met de warme klanken van piano en cello. Een gevarieerd en mooi klassiek programma werd ten gehore gebracht door beiaardier Boudewijn Zwart, celliste Judith Groen en de uit Griekenland afkomstige pianist Orestis Dimitriadis
Het concert werd door zeker 50 liefhebbers met voldoende onderlinge afstand beluisterd vanaf het plein voor Open Haven. Omdat het de vereniging in verband met de coronamaatregelen niet was toegestaan stoelen klaar te zetten, namen sommige luisteraars zelf klapstoeljes of kussentjes mee.

De muzikanten 

Judith Groen, dochter van beiaardier Henry Groen, behaalde haar Bachelor of Music with Honours in 2011 en haar Master of Arts with Honours in 2014. Ze volgde masterclasses bij onder andere Marcio Carneiro, Gavriel Lipkind, Michel Strauss, Tomas Djupsjöbacka, Harro Ruijsenaars en Dmitri Ferschtman. Judith speelde in het Nationaal Jeugd Orkest, de Vlaamse Opera Gent, European Philharmonia, Symphonica in Rosso, Mokum Symphony en Antwerp Symphony Orchestra. Ze soleerde met het strijkorkest van het conservatorium van Antwerpen.
Als uitvoerend musicus treedt Judith op in verschillende ensembles. Zij speelt in The Magic Srings en geeft celloles op het Muziekpakhuis in Amsterdam en de MuziekschoolBarneveld. Samen met pianiste Maureen Wong heeft Judith Colour Collective opgericht.
 
De uit Griekenland afkomstige Orestis Dimitriadis begon zijn muziek opleiding in Tessaloniki, waar hij zijn Conservatorium diploma haalde met grote onderscheiding. (2010)Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Utrecht bij de pianist Martyn van den Hoek, waar hij zijn Bachelor diploma met Honours behaalde. Hij soleerde met de Internationale Donau Philharmonie in Oostenrijk, waar hij het pianoconcert van Mozart in C majeur, KV 467 speelde. In augustus 2015 werd Orestis geselecteerd voor de Masterclass van Tamás Vásáry in Wenen, waar hij een solo recital in het Schloss Laudon te Wenen mocht geven. Orestis voglde masterclasses van voorname kunstenaars en docenten als Tamás Vásáry, Hamish Milne, Fumiko Eguchi, Martino Tirimo, Stephanos Thomopoulos, Rita Wagner, David Kuyken, Guigla Katsarava, Brandt Fredriksen en meer. Hij nam deel aan het Festival ‘Schubert aan de Waal’ in Zaltbommel, waar hij een recital gaf met de ‘Drei Klavierstücke’ van Schubert. Ook gaf hij verscheidene concerten in Oostenrijk tijdens het festival ‘Musik Zentral, Bad Aussee’.
Orestis woont momenteel in Nederland en geeft zowel hier als in het buitenland solo recitals, kamermuziek concerten en pianolessen. Hij vormt een duo samen met de Finse saxofoniste Nanna Ikonen. Zij spelen klassieke, maar vooral hedendaagse werken. Ook speelt Orestis een klassiek repertoire met de Nederlandse celliste Judith Groen.

 

All-Round musicus Boudewijn Zwart is als beiaardier van Zeewolde wekelijks te horen tijdens de carillonbespelingen op vrijdagmiddag. Luisteraars kunnen voor deze wekelijkse bespelingen verzoeknummers indienen via [email protected] (graag vermelden dat het gaat om de bespeling in Zeewolde).
Foto: Stephan Tellier

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Najaarsconcert met Cello & Piano vanuit de toren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven