Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Havenconcert zaterdag 2 juli 2022

Na twee jaar afwezigheid ging het dit jaar toch weer gebeuren: het sfeervolle Havenconcert aan de aanloophaven van Zeewolde!
Weer of geen weer: beiaardier Boudewijn Zwart heeft er zin in!

Op zaterdagavond 2 juli stond luisteraars opnieuw een afwisselend licht-klassiek programma te wachten.

Vanaf 20.15 uur stonden stoelen voor het publiek klaar.
Het concert begon om 20.30 uur en was om ca. 21.45 uur afgelopen. 

Het Havenconcert wordt de inwoners van Zeewolde jaarlijks gratis aangeboden door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde.

Zoals gebruikelijk klonken de klokken van het mobiele concertcarillon van beiaardier Boudewijn Zwart in samenspel met diverse andere instrumenten. 

Artiesten:

Hans Broekhuijsen – Saxofoon

Jan-Geert Heuvelman – Reizende Beiaard

Brassband Schoonhoven o.l.v. Paul Holland

Boudewijn Zwart – Piano, Beiaard & Presentatie

Een afwisselend programma vol verrassingen, voor alle liefhebbers van licht-klassieke muziek!

Aanvang: 20.30 uur.

 

Brass Band Schoonhoven (opgericht in 1921) trad al eens eerder op tijdens het Havenconcert in Zeewolde. De band behoort tot de top van Europa. Een optreden van deze band staat voor kwaliteit en muziekplezier. De Band promoveerde in 1998 naar de Kampioensdivisie. Onder leiding van gerenommeerde dirigenten zoals Alex Schillings, Anno Appelo, Benny Wiame, Erik Janssen en Ivan Meylemans boekte de band winst bij o.a. de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, Euro Brass Drachten, Survento Brass Festival, de Open Franse Kampioenschappen, de Open Vlaamse Brassband Kampioenschappen en het KNFM Topconcours.Met vernieuwende concepten werd een reputatie opgebouwd als concertorkest en trad de band op met talloze beroemde musici en orkesten. In 2005 en 2007 maakte Brass Band Schoonhoven A humanitaire concertreizen naar Zuid-Afrika, met lessen en concerten in de townships van Kaapstad. De band geeft vele concerten in binnen- en buitenland. Zo trad de band de afgelopen jaren op in landen als Duitsland, België, Frankrijk, Schotland, Zwitserland, Noorwegen en Engeland. Maar ook op de concertpodia verspreid over Nederland is de band veelvuldig te beluisteren. De band staat onder leiding van de topdirigent Paul Holland.

 

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus koos saxofonist Hans Broekhuijsen na zijn opleiding aan Wageningen Universiteit voor de muziek. Hij studeerde aan de Schumann Akademie en aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. Hij speelt in diverse jazz- en improvisatie-ensembles, waaronder de Central Heat Big Band en werkt regelmatig mee aan producties van locatie-theatergroep Waterlanders. Daarnaast vormt hij twee duo’s met percussioniste Christine Schukking: SaxOBeat (lounge- en world beats) en Radiant Wood (akoestische pop-, latin- en jazzy tunes). Hans Broekhuijsen heeft zijn eigen saxofoon-lespraktijk SaxNsound in Wageningen

 

Jan-Geert Heuvelman ontving zijn eerste orgellessen bij Dick Sanderman en vervolgde zijn orgelstudie bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium. Daarna heeft hij schoolmuziek gestudeerd aan het Artez conservatorium te Zwolle. Hij studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en volgde als tweede hoofdvak lessen in koordirectie. Hij is beiaardier te Lochem en Rijssen en verder werkzaam als organist, muziekdocent en dirigent. Als bestuurslid is hij betrokken bij de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging en de Stichting Stadsmuziek Rijssen. Jan-Geert is ook betrokken bij de ‘Doe-beiaard’, een project voor kinderen in het Lager Onderwijs waar kinderen leren zelf een carillon in elkaar te zetten en te bespelen.

Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano bij Willem Brons aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard bij Leen ’t Hart aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Daarnaast volgde hij privélessen orgel bij Ben van Oosten en piano bij Evelina Vorontsova. In 1990 was hij eerste prijswinnaar van het ‘Koningin Fabiola’-concours te Mechelen (België). Hij is sinds 1987 beiaardier van Zeewolde. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Amsterdam, Apeldoorn, Barneveld, Bergambacht, Den Helder, Dordrecht, Ede, Gouda, IJsselstein, Nijkerk, Schoonhoven en Wageningen en is hij verder werkzaam als organist, pianist en componist. Recent verscheen van zijn hand een koraalboek bij de 150 Psalmen. Onder de titel ‘Bell Moods’ reist hij door heel Europa met zijn eigen ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties. Last but not least: hij is gelukkig getrouwd en de trotse opa van negen kleinkinderen.

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Havenconcert zaterdag 2 juli 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven