Cultuurdag 2019

Het Carillon van Zeewolde laat klokken klinken tijdens Cultuurmanifestatie 2019 

De binnenstad van Zeewolde bruist op zaterdag 14 september tussen 11.00 en 16.00 uur van creativiteit, sport en muziek. Ruim zesendertig clubs, verenigingen en organisaties uit omgeving Zeewolde nemen deel aan de jaarlijkse Cultuur- en Sportmanifestatie. In de middag zal beiaardeuse Lydia Zwart ook de klokken van het carillon laten klinken.


DAGPROGRAMMA

Om 11.00 uur wordt het programma geopend met een toespraak door wethouder Cultuur, Egge Jan de Jonge, waarna het podiumprogramma zal worden gestart met een optreden van de Algemene Muziek Vereniging Zeewolde. Een compleet overzicht van het podiumprogramma is te vinden op welzijnzeewolde.nl. In Open Haven wordt de creatieve Crea-beurs gehouden.

TORENKLIM MET CARILLON
Ook wordt op 14 september weer de populaire Torenklim georganiseerd. In kleine groepjes (max. 8 personen) kunnen mensen de trap op en het karakteristieke torentje in onder leiding van een gids,  nl. Annemiek Eradus of Cees Steijger, die leuke informatie geven over de opbouw van Zeewolde. Een klim duurt maximaal 25 minuten. Vanaf 11.00 uur start elk half uur een klim.

Bij de klim van 14.00 en 1500 uur is beiaardier Lydia Zwart aanwezig om bezoekers van dichtbij kennis te laten maken met het Zeewoldense stadsinstrument. Om 15.45 uur zal Lydia met een carillonconcert de manifestatie feestelijk afsluiten. Op het programma bekende kinderliedjes en vrolijke carillonmuziek.
Vanaf het plein voor Open Haven kun je de beiaardier in de cabine zien zitten.


Inschrijving voor een Torenklim (3 euro p.p. en 5 euro voor 2 personen) op de dag zelf in Open Haven, vanaf 10.30 uur.
Laatste Torenklim om 15.00 uur. Kinderen onder begeleiding van ouder/verzorgende. De Torenklim is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn (i.v.m. torentrap).

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Agenda, Archief, Home. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*  •  

    sierrand