Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Cultuurdag 2019

Het Carillon van Zeewolde laat klokken klinken tijdens Cultuurmanifestatie 2019 

De binnenstad van Zeewolde bruisde 14 september tussen 11.00 en 16.00 uur van creativiteit, sport en muziek. Ruim zesendertig clubs, verenigingen en organisaties uit omgeving Zeewolde namen deel aan de jaarlijkse Cultuur- en Sportmanifestatie. In de middag liet beiaardeuse Lydia Zwart ook de klokken van het carillon klinken.


DAGPROGRAMMA

Om 11.00 uur werd het programma geopend met een toespraak door wethouder Cultuur, Egge Jan de Jonge, waarna het podiumprogramma aanving met een optreden van de Algemene Muziek Vereniging Zeewolde. In Open Haven werd de creatieve Crea-beurs gehouden.

TORENKLIM MET CARILLON
In kleine groepjes (max. 8 personen) konden mensen de trap op en het karakteristieke torentje in onder leiding van een gids,  nl. Annemiek Eradus of Cees Steijger, die leuke informatie gaven over de opbouw van Zeewolde. 

Bij de klim van 14.00 en 1500 uur was beiaardier Lydia Zwart aanwezig om bezoekers van dichtbij kennis te laten maken met het Zeewoldese stadsinstrument. Om 15.45 uur sloot Lydia met een carillonconcert de manifestatie feestelijk af. Vanaf het plein voor Open Haven kon men de beiaardier in de cabine zien zitten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Images:

Cultuurdag 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven