Succesvol voorjaarsconcert april 2012

Op 13 april 2012 vond het jaarlijkse voorjaarsconcert plaats in kerkcentrum Open Haven. Dit jaar was het Nederlands Jeugd Gitaarorkest te zien en te beluisteren, een orkest bestaande uit 20 jonge, talentvolle gitaristen. Het orkest staat onder leiding van de Australische topgitarist Peter Constant, bekend van het Z.O.O. guitar duo dat hij samen met de Nederlandse gitariste Marion Schaap vormt.  Bijzonder deze avond was de combinatie gitaarorkest – beiaard, waarbij Lydia Zwart op de kamerbeiaard speelde.

Tijdens de avond waren behalve klassieke muziek van Bach en Vivaldi ook typische gitaarmuziek (van o.a. Sor), filmmuziek (van de film Amelie) en werken als de Suikerfee van Tsjaikovski te beluisteren.

De belangstelling was groot en ondanks de warmte in de zaal werd het gehele orkest aan het einde van de avond met groot applaus bedankt. Zie de fotogalerij voor foto’s. De video’s op deze pagina geven een indruk van het orkest.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Archief, Home. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*  •  

    sierrand